lørdag, august 05, 2006

Banetest I: Flott golfrunde på Sola golfbane


I dag lørdag 5 aug prøvde jeg for første gang en runde (18 hull) på Sola golfbane. Spennende å prøve en ukjent bane. Jeg hadde drevet med maling flere kvelder i uka, og mente jeg fortjente litt golfing på lørdagen...! Sola GK ligger på Forus, ca en mil fra der vi bor, og er kjent for å ha mange medlemmer fra oljeindustrien. Flere firmaer har også kjøpt opp medlemskap som blir 'delt' ut til de ansatte. Det stemte da også da jeg ankom, for der gikk det like mye i engelsk som i norsk. Ble plassert i en 'flight' sammen med en jærbu, Harald, og to engelskmenn som arbeidet, ja nettopp: innen oljeindustrien. Her ser du gjengen- fra høyre på bildet: Philip (geologist), Harald, John og meg (klikk på bildet for å se større versjon).

Sola GK er en flott bane, som også blir brukt til store turneringer. Førsteinntrykket mitt var da også strålende. Brede fairwayer, og flotte gressbaner. Med 11 p på de fire første hulla øynet jeg en skikkelig 'stor-runde'. Men det ble tyngre etterhvert; første ni hull gikk på 19p,selv om jeg misset det 9. hullet. Men så ble det tyngre (og varmere); etter 7 p på de 3 neste hulla, buttet det virkelig i mot. Fairwayene virket lengere og lengere (selv om de ikke var det), så kreftene og konsentrasjonen holdt ikke helt til mål: 14 poeng på de siste 9 hulla. Misset to hull her. Tilsammen 33p. Men det må en kanksje være fornøyd med når det er første gang en går prøver en ukjent bane. Nå har jeg prøvd tre baner her; Bærheim, Jæren og Stavanger blir 'testet' senere..... :-)

Fin tur, men jeg var ett kilo lettere da jeg kom hjem... Desverre er dette en dyr bane, så det blir nok ikke så mange turer her når en ikke har et oljefirma i ryggen. Med en greenfee på 400 kr, er det dobbelt så dyrt som i Kvdal, og nesten 3 ganger så dyrt som på Randaberg. Og med en innmeldingsavgift på 25000 kr blir det nok ikke noe medlemskap her heller. Slike priser er med på å holde oppe ryktet om at golf er en snobbe-sport. Dessverre.

Ingen kommentarer: