mandag, november 20, 2006

Definitiv sesongavslutning - Skaren.

Hull 4
Mot all vanlig praksis var banen til Kvinesdal og Omegn Golfklubb fremdeles åpen 18 november (etter å ha vært stengt noen dager pga frost). Og til tross for store nedbørsmengder (les pøsregn) i de siste par ukene, var banen imponerende fast. Slagget fra Øie smelteverk har en utrolig drenerende effekt.


At det ikke hjalp så mye på innsatsen til undertegnede er en annen sak. Det gikk fra det helt store, til det elendige, med det siste i flertall. Her må noe gjøres til våren. Jeg setter min lit til Pål Rune.
Det var 1 + 2 andre 'gærninger' ute på banen forran meg; to av dem tok jeg igjen ved hull 14; etter oss kom det også noen. Været var, som dere ser av bildet, brukbart, selv om det regnet natta før. Og regnet etter jeg gikk av banen.

Elg på fairway

På fairway 18 var det helt ferske elgspor, så ferske at han kanskje sto bak et tre ved siden av fairweyen,- og lo av oss....

onsdag, november 08, 2006

Sirdal Fjellgolf



Sirdal Fjellgolf ble så å si ferdig med sin bane i høst før snøen kom, og satser på åpning 15 juli 07. På webstedet deres er det nå lagt ut en rekke bilder, og den ser ut til å bli kjempespennende med mange utfordringer. Masse vann i spill! Den må prøves til sommeren! Tar du utfordringen, Bill?

fredag, november 03, 2006

Sesongavslutning (?) Bærheim


I går torsdag var jeg ute på Bærheim Golfbane, (Sandnes Golfklubb) og gikk 9 hull sammen med to karer som fikk grønt kort i år. Fint vær og OK baneforhold; men Bærheim er Bærheim, en bane med mange ganske lange avstander; hull 9 er på hele 502 m. Etterhvert ble det også ganske mørkt. På siste hullet ble det så mørkt at vi slo ut ballene, og så gikk vi og lette, og håpte at ingen var truffet og prøvde å finne ballene..... Ved siste slag før innslag mot greenen forsvant min ball. Bare en av oss klarte å nå fram til greenen med ballen under kontroll, og i sikte...

Vel, dette ble nok min sesongavslutning for i år på Bærheim.

Volda i slutten av oktober


26 okt dro vi oppover til Volda på en besøkstur, med planer om innlagt golfrunder og feiring av tidligere nabo's 60 årsdag.
Været var ikke det beste da vi dro fra Stavanger, men det viste seg at stormen ble igjen der sør. Lørdag ble det skikkelig fint vær i Volda, men på tilbaketuren på søndag var det skikkelig ruskevær. PÅ bildfene nedenfor finns det noen bilder fra årets sesongavslutning i Volda.

Sesongavslutning Volda


Lørdagen 28 oktober rann opp, med klar himmel og 4 kuldegrader ute. Ikke akkurat beste temperaturen for en golfrunde. Men gutta stilte opp, klare for en 18 hulls runde på en frossen bane. Første gang 18 hull for Per M, mens Birger har prøvd seg i Kvinesdal sist sommmer. Sprekt gjort av begge to.

PÅ grunn av de høye fjella rundt banen, ble det ikke mye tining i løpet av dagen heller, så det ble en kald opplevelse, og en til stunder - for undertegnede- frustrerende golf runde. Mine slag er ikke konstruert for slike baner.

Det finns alltid en undskyldning!

Rim på kølla!


Det kunne vært snø, men det er faktisk rim på kølla. Slo du et slag, så ble det rimklump på kølla. Kanskje derfor ballene ikke gikk der de skulle....??

Innta slagstilling!


Birger er klar for utslag på hull 6.

Ballen på plass


PerM legger ballen på plass på peggen på hull 6. Bildet viser forøvrig godt hvordan været var; banen ligger i skyggen, og det er snø på fjellene fra ca 450 m og over.

Rett vinkel på kølla?


Full konsentrasjon; rett vinkel på kølla er viktig...

torsdag, november 02, 2006


Der gikk utspillet; men ikke husker jeg hvor det ble av ballen......

Begravd i mose


Så var den runden over. Sørgelige greier for undertegnede... her trengs det virkelig en oppladningstid før sommeren 07...

Ved hull 9 og 18 er der en bekk som går på tvers av banen rett før greenen. Av en eller annen mystisk grunn går ballen i bekkken i 8 av 10 ganger... Denne gangen begge gangene. Ved hull 18 var det vanskelig å finne ballen; vi så den gikk i bekken, men den lå ikke i vannet. Men så, i kanten på en av steinene, begravd i mosen, der lå den! Banen i Volda har en del mose på fairwayene, men at også steinene i bekken var så mosegrodde at det nesten gikk an å begrave en ball der; det var nytt for meg.
Men her er beviset! (Klikk på bildet om brillene dine er så dårlige at du ikke ser ballen....:)