tirsdag, juli 15, 2008

Why golf is better than soccer

I read several blogs (subscribing via Bloglines). This time Scot McKnight made it with a posting on Why golf is better than soccer.

You can read his 14 arguments here: Jesus Creed Blog.

søndag, juli 13, 2008

Banetest VII: Meland golfbane


Endelig, Fredag 11. juli var det tid for å teste den kjente golfbanen utenfor Bergen, Meland Golfbane. Magnar H. (hcp 11,4) og jeg (hcp 29,2) tok turen dit etter møte på NMS Generalforsamling om formiddagen. På banen fikk vi følge av Øyvind F (hcp 17,6). Han fungerte villig som 'guide' gjennom de enkelte delene av banen.
Meland Golf og naturpark åpnet for spill på sin 18 hullsbane i 1999. Den er en skogsbane og ligger i et variert terreng, ca 4 mil nord for Bergen. Den er både berømt og beryktet. For oss framsto den som en flott bane med fantastisk raske greener, men ikke akkurat banen hvor du satser på hcp forbedringer første gang du spiller på den. Det gav de da også klart uttrykk for i proshop'en da vi begynte ....
Banen har 4 Par 3 hull; ingen av dem er kortere enn 141m fra Gul Tee. Dessuten har den hele 5 Par 5 hull på lengder fra 348m til 540m; tilsammen 5979. Til sammenligning er Kvinesdal på 5111 m og Randaberg på 3582 m fra, gult utslag. Flere av hullene har vann i spill. Vanskelig,- men morro var det.



Nedenfor kan du se noen bilder fra banen, og våre opplevelser der.

Hull 12?



Magnar slår ut men jeg har ikke fått med meg hvilket hull det var; sannsynligvis var det på hull 12?

Magnar i bunkeren

Magnar rydder opp



Magnar er ordentlig og rydder skikkelig opp etter seg i bunkeren.
 
Posted by Picasa

De to neste bildene tror jeg ikke får så lang kommentar. Jeg sleit skrekkelig på de 9 første hulla, og vil helst glemme dem. Ja jeg har allerede glemt at jeg måtte stryke 4 av hulla og hakket meg til bare 10p på de 5 andre. Men heldigvis gikk det mye bedre på de neste 9, der jeg også kunne observere at de andre to langtslående(på 11 og 14 i hcp) slo seg til skogs flere ganger...., mens min ball lå midt på fairway..... :-)

Hull 13




Et morsomt hull 13, hvor du i alle fall ikke kan satse på å trille ballen inn. Jeg havnet i bakkant av greenen, og kom meg i boksen på 5 slag, mens Magnar slo seg ut på viddene og ikke kom i boksen i hele tatt..Men det var nå også den eneste gangen DET hendte for ham her.
Klikk på bildet for å s det i større format.

Hull 18


Hull 18: et par 3 hull på 182 m fra gult utslag. Jeg havnet i sjøen helt til høyre framme mot trærne, opp mot husene. Men der luktet det så vondt av vannet at det fristet ikke å 'fiske' etter ballen. Og da neste slag gikk i bunkeren, fant jeg det best å avslutte i regnværet. Slutt resultat 27p.

Runden begynte i fint vær, men underveis kom det etpar regnbyger, og mot slutten ble det mer og mer regn; på hull 17 kom det endog et tordenskrall, men det ble med det.
Det skulle vært artig å spilt banen et par ganger til ; for uten å kjenne banen var den ikke lett. Mange ganger så vi ikke flagget, og å spille en bane bare etter en kart tegning er ikke særlig tilfredstillende.

Banetest VI: Fana Golfbane



Onsdag 9 juli, i tomrommet mellom NMS's arbeidermøte og Generalforsamlingen som begynte om kvelden stakk Magnar Helgeland (HCP 11,4) og jeg avsted for å teste golfbaner; banen til Fana Golfklubb ble den første. Den ble en knallvarm dag i møtet med en bane hvor det var tildels lang og ikke minst kupert vei mellom flere av hullene. Største skuffelsen med banen var imidlertid at greenene var nettopp luftet, og dermed full av små huller og tildels mye sand på graset. Dermed gikk også putteballene skjelden der de skulle......

Banen ellers var en interessant opplevelse. De som vil se nærmere på selve banen kan studere de enkelte hullene her.

Hull 1



Hull 1 er et Par 4 hull (index 11) på 251m fra gul tee, svakt doglegg til venstre, men nok dogleg til at vi ikke kunne se flagget fra utslagsstedet. Magnar klarte seg fint og kom inn på par, jeg slo meg ut i roughen i første slag og hakket meg inn på 7 slag.....De neste hullene gikk de enda verre på for meg med 3 stryk på rad (argh..), mens Magnar var stødig som vanlig. Poengresultatet til slutt ble 33 poeng på Magnar og 27 på meg.

mandag, juli 07, 2008

Banetest V: Sirdal Fjellgolf


Torsdag 3 juli dro John, Birger og Torrey til Sinnes/ Tjørhom, for å teste den nyeste golfbanen i distriktet, Sirdal Fjellgolf. Ca 8 mils kjøring fra Seland. Siste delen var det sterk vind, men den var heldigvis ikke fullt så sterk da vi kom fram; i alle fall ikke på hele banen. Det ble etterhvert faktisk en ganske fin og varm dag.
Banen til Sirdal Fjellgolf er en 9 hullsbane som ble ferdig i fjor. Den ligger langs elven, og ved flere hull er det vann i spill. Utslagsstedene og fairwayene var absolutt akseptable, tildels fine, men greene var ikke så bra. Det virket som graset var sådd i striper, og det medførte at den ble ganske treg, og stripene virket styrende på ballen. Så det var ikke alltid like lett å få ballen til å gå dit en ville (hørt den før....?)
Ved noen av hulla fikk vi også merke vinden, så en fikk assosiasjoner til linksbanen på Randaberg. Det var lite baller å finne i roughen etter andre spillere (siden den ikke er brukt så mye enda) men jeg skal si vi la ifra oss ganske mange baller til gjengjeld. Tror aldri jeg har mistet så mange baller på en bane som her. Uffda! Men alt i alt var det kjekt å teste banen. Neste gang får jeg kasnkje gutta med til Egersund golfbane? Der venter andre utfordringer....

Ang de andre banen jeg har skrevet om her på denne bloggen se flg:
Banetest I: Sola Golfbane
Banetest II: Solastranda Golfbane
BanetestIII: Bærheim golfbane
Banetest IV: Stavanger Golfklubb
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Stilstudier av Torrey på hull 3

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Birger på hull 3

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Hull 9 Sirdal Fjellgolf

 
Posted by Picasa

Den store golfrunden..


som ikke ble like stor for alle....
Lørdag 28 juni kl 1030 var det klart for den store bursdagsrunden. På grunn av forfall fra noen ble antallet sterkt redusert, men tre tapre stilte til en 18hulls runde på Utsikten golfpark; Birger, Vidar og jubilanten.Heiagjeng hadde vi også på de 4 første hulla. Været var bra, og banen ypperlig som vanlig.. Bildene her viser noen glimt fra de første hulla. Resultatet kommer aldri i Dagbladet..
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Hvor i granskauen...

Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa